Arhīvs

Nacionālās kino balvas LIELAIS KRISTAPS Balvu pasniegšanas ceremonija

Raksta attēls

Balvu pasniegšanas ceremonija ir Nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” pasākumu kulminācija. Ceremonija tiks pasniegtas balvas labākajām filmām un filmu ražošanā iesaistītajiem profesionāļiem 23 kategorijās, kā arī Balva par mūža ieguldījumu filmu mākslā, žūrijas un citas īpašās balvas. Ceremonija notiks pirmdien, 12. novembrī plkst. 20:00 kinoteātrī Splendid Palace, atliktā tiešraide LTV1 22:00. 

Balvas vizuālajā noformējumā šogad redzams Lielais Kristaps, kas ir apbruņojies ar skaņas ieraksta tehniku.  Skaņa kinofilmā būs tēma, kam iecerēts pievērst vairāk uzmanības: šogad labi izskanējušas Latvijas simtgades filmas, šogad apaļa jubileja būtupagājušā gadsimta 30. gaduskaņu hroniku veidotājiem Eduardam Kraucam un Voldemāram Blumbergam. Arī pati ceremonijas vieta – „Splendid Palace” – ir kinoteātris, kur vienmēr rādītas izcilas – arī mēmās – filmas. Savukārt 1929. gada oktobrī šeit pirmoreiz Baltijā demonstrēja skaņu filmu. 

Noslēguma ceremonijas režisors būs Mārtiņš Ķibers, scenogrāfijas autore Anna Heinrihsone. Līdzās ceremonijas vadītājam, rūdītam kinomīlim aktierim Egonam Dombrovskim pasākuma norisē palīdzēs un dažādus skaņas efektus uz vietas radīs tādi teātra trupas Kvadrifrons atveidoti personāži kā Viens, Divi, Trīs un Voisovers; sava loma būs arī Lielajam Mēmajam. Ar vokālajiem un mūzikas priekšnesumiem ceremonijā skatītājus pagodinās Ieva Parša, Intars Busulis, Mārtiņš Zilberts un Juris Vaivods, kā arī kāds viesis, kura uzstāšanās vienmēr ir īpašs notikums.