Arhīvs

Balvu pasniegšanas ceremonija

Balvu pasniegšanas ceremonija

Pasākumi

2019, 150 min

Nozīmīgākais Latvijas filmu nozares pasākums Nacionālā kino balva Lielais Kristaps šogad norisināsies no 7. līdz 12. novembrim kinoteātrī Splendid Palace. Sešu dienu laikā  būs iespēja noskatīties balvai nominētās filmas, studentu filmu konkursu, vairākas pirmizrādes un filmas ģimenēm. 

Pasākumu kulminācija - balvu pasniegšanas ceremonija notiks otrdien, 12. novembrī plkst. 20:30, Sarkanais paklājs no 19:30. Skatītājiem to būs iespēja vērot klātienē, kinoteātrī Splendid Palace, iegādājoties biļetes vai tiešraidē LTV 1 plkst. 21:15 un REPLAY. lv no 20:00. 

Lielais Kristaps šogad izmeklēs. Žūrija būs noskaidrojusi vainīgos 23 kategorijās, savukārt Lielais Kristaps mēģinās atklāt, kāda situācija ir Latvijas kino industrijā un kādas liecības par to sniedz skatītāji. Šogad pirmo reizi balvu saņems arī labākā televīzijas filma. Aizdomās turamajam, vārdā Varis Brasla, draud mūža ieguldījums.

Noslēguma ceremonijas režisors būs Mārtiņš Ķibers, scenogrāfijas autore Anna Heinrihsone. Blakus viens otram kā ceremonijas vadītāji uz skatuves stāvēs aktieri Anta Aizupe un Kaspars Dumburs — viņi labi pazīst jaunākā kino drēbi, jo abi filmējušies šogad uz ekrāniem iznākušās filmās. Uz skatuves kāps arī  grupa Carnival Youth, kas turpinās iedziļināties Latvijas kino mūzikas arhīvos.