2017. gada Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps īpašie notikumi

Raksta attēls

Lielā Kristapa ietvaros būs skatāma nominēto filmu programma un vairāku Latvijas filmu pirmizrādes

9. novembrī Lielais Kristaps nominēto filmu programmas atklāšana - balva par mūža ieguldījumu filmu mākslā tiks pasniegta leģendārajiem animācijas režisoriem Rozei Stiebrai un Ansim Bērziņam.

10. novembrī pirmizrāde filmai “Ar putām uz lūpām”, rež. Jānis Nords.
Latvijas, Lietuvas un Polijas kopražotā filma “Ar putām uz lūpām” ir attiecību trilleris par bijušo policistu un kaujas suņu treneri Didzi (Vilis Daudziņš), kurš par neuzticību tur aizdomās sievu (Ieva Puķe). Režisora Jāņa Norda otrā spēlfilma “Mammu, es tevi mīlu" guva plašu skatītāju atzinību Latvijas kinoteātros, ka arī tika apbalvota vairākos nozīmīgos pasaules kinofestivālos un 2014.gadā filma ieguva arī Lielo Kristapu kā labākā spēlfilma.

11. novembrī pirmizrāde filmai “Meklējot Tisē”, rež. Dzintra Geka.
Stāsts par pasaulē pazīstamo liepājnieku - kinooperatoru Eduardu Tisē, kurš 20. gadsimta 30-to gadu sākumā Meksikā strādājis kopā ar leģendāro kino režisoru Sergeju Eizenšteinu.

11. novembrī pirmizrāde filmai “Lidija”, rež. Andrejs Verhoustinskis.
Īsmetrāžas dokumentālā filma ir tuvplāns pazīstamās disidentes Lidijas Doroņinas Lasmanes vissmagākajos pārbaudījumos rūdītajam, teju gadsimtu ilgajam mūžam. Stāsts par to, kā neskatoties uz pārciestajām necilvēcīgām represijām, nepazaudēt morāles ideālus, ticību neatkarīgai Latvijai, brīvībai, ģimenei un Dievam.

12. novembrī konkursa “Latvijas kods. Latvija šodien” filmu pirmizrādes
Režisora Matīsa Spailes filma “Mūsējie” - stāsts par piederības sajūtu Latvijai. Filmas galvenie varoņi ir trīs zināmi sportisti - bijušais, esošais un topošais olimpietis.
“Meklētāji” ir režisora Didža Eglīša piedāvājums paraudzīties uz to, ko nozīmē pienākuma apziņa Latvijā. Šodien arvien biežāk parādās ziņas par bezvēsts pazudušiem cilvēkiem, un šāda veida traģēdija var notikt ar jebkuru no mums.
Ivara Zviedra un Ineses Kļavas veidotā filma “Rezidenti” atklāj to, kā nezaudēt uzticību savai zemei - Latvijai. Filmas galvenie varoņi par visu vairāk vēlas palikt Latvijā un strādāt savā profesijā. Kā viņiem izdosies palikt lojāliem Latvijas medicīnas sistēmai?
Filma “Ģimene” būs režisora Vara Piņķa debija dokumentālajā kino, atainojot vienu no "gaismas punktiem" Latvijas kartē - Bruknas “Kalna svētības kopienu”. Filmas centrālais tēls ir ģimene.
Jaunā režisora Tomasa Beķera debijas filma “Izkrāsotie” ir stāsts par latviskās identitātes saglabāšanu. Ko tā nozīmē cilvēkiem, kuri nolemj pamest Latviju un meklēt laimi citā valstī?

13. novembrī Lielais Kristaps Balvu pasniegšanas ceremonija

14. novembrī Diskusija “Latvijas kino šodien”, piedalās “Lielā Kristapa” starptautiskās žūrijas pārstāvji

Saistītie raksti